نبرد مرورگرها: کروم، فایرفاکس، سافاری، اپرا، اینترنت اکسپلورر، اج و ویوالدی (بخش اول)
Admin10 ژوئن 2016 اپرا اخبار اپرا اخبار اینترنت اکسپلورر اخبار سافاری اخبار فایرفاکس اخبار گوگل کروم اخبار مایکروسافت اج سافاری فایرفاکس گوگل کروم مرورگر مایکروسافتکاربران برای مرور صفحات وب از مرورگرهای مختلفی استفاده میکنند. بر اساس آخرین آمارها گوگل کروم هم اکنون به عنوان محبوبترین مرورگر شناخته میشود. در این مطلب به مقایسه بین مرورگرهای کروم، فایرفاکس، اپرا، اج، سافاری، اینترنت اکسپلورر و ویوالدی میپردازیم. در ادامه مطلب با پی سی مرورگر همراه باشید…
مشخصا گوگل کروم یکی از محبوبترین مرورگرهای حال حاضر است. این مرورگر سرعت بالایی دارد و افزونههای مختلفی برای آن توسعه داده شده است. هم اکنون میتوان گفت ما در عصر طلایی مرورگرها زندگی میکنیم و کاربران انتخابهای مناسبی پیش روی خود دارند. پس از یک دهه بالاخره مایکروسافت مرورگر اج را جایگزین اینترنتاکسپلورر کرد. اج در کنار IE در ویندوز ۱۰ عرضه شده است. موزیلا فایرفاکس و اپرا نیز همچنان به صورت مداوم ویژگیهای خود را بهبود میدهند و نیز قابلیتهای جدیدی را اضافه میکنند. این در حالی است که سافاری بر استفاده پرقدرت تمرکز کرده و به دلایل مهمی به عنوان مرورگر پیشفرض کاربران مک در نظر گرفته شده است. علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد، یک بازیگر جدید نیز در این زمینه وجود دارد که ویوالدی (Vivaldi) نام دارد. این مرورگر طراحی مینیمالی داشته و تقریبا میتوان همه بخشهایش را شخصیسازی کرد.
با انتخاب هر کدام از این مرورگرها نمیتوان گفت که انتخاب شما اشتباه است، اما قطعا تفاوتهایی در آنها وجود دارد که در صورت دانستن این تفاوتها احتمالا میتوان تصمیم بهتری در انتخاب مرورگر گرفت.
نصب، بروزرسانی و تطبیقپذیری
روش نصب تمامی مرورگرها تقریبا مشابه است. کاربران میتوانند مرورگر مورد نظر خود را از وبسایتهای رسمی آنها دانلود کنند. البته همانطور که اشاره شد، برخی از مرورگرها نظیر اینترنت اکسپلورر، اج و سافاری به صورت پیشفرض در سیستمعامل ویندوز و مک ارائه میشوند. البته حجم اکثر مرورگرها کم است و میتوان در مدت کوتاهی نصب به دانلود آنها اقدام کرد.
در زیر میتوانید تطبیقپذیری مرورگرهای مورد بحث را مشاهده کنید.
- گوگل کروم: ویندوز، مک OS X و لینوکس
- موزیلا فایرفاکس: ویندوز، مک OS X و لینوکس
- اینترنت اکسپلورر: ویندوز ۳۲ بیتی و ۶۴ بیتی
- سافاری: مک OS X (نسخه ویندوز دیگر پشتیبانی نمیشود)
- اپرا: ویندوز، مک OS X و لینوکس
- اج: در حال حاضر فقط برای ویندوز ۱۰ عرضه شده است و برای نسخههای قبلی ویندوز نیز در دسترس نیست
- ویوالدی: ویندوز، مک OS X و لینوکس
هنگامی که صحبت در مورد بروزرسانی باشد، بیشتر مرورگرها هم اکنون تقریبا به یک صورت عمل میکنند. بروزرسانی در پس زمینه یکی از روشهای آپدیت در نظر گرفته شده در بیشتر مرورگرها است. کروم، فایرفاکس، ویوالدی و اپرا از طریق خود مرورگر بروزرسانی میشوند. اج و سافاری از طریق بخش ابزارهای آپدیت مایکروسافت و اپل بروزرسانی میشوند. اینترنت اکسپلورر اما در این بین تنها مرورگری است که دیگر برای آن آپدیتی عرضه نخواهد شد چراکه همانطور که گفتیم مرورگر اج قرار است جایگزین آن شود. در هرحال، این مرورگ همچنان بر روی دستگاههای سازگار قابل استفاده است.
طراحی و راحتی استفاده
روند کنونی در پیش گرفته شده برای طراحی مرورگرها درحال ناپدید شدن است. اینترنت اکسپلورر، اج، فایرفاکس، سافاری و کروم همگی سعی کردهاند تا طراحی آنها تا جایی که امکان دارد مینیمال باشد. این مرورگرها متون یکپارچه، دکمههای مشابه که در برخی مواقع به صورت پراکنده و ترکیبی ارائه شدهاند را مورد استفاده قرار دادهاند. همچنین شکل این دکمهها و طراحی آنها برای استفاده در سیستمعاملهایی مثل ویندوز ۸ و OS X زیبا ارزیابی میشود. ویوالدی در بخش طراحی یک ساختار رنگ کلی را ارائه میدهد. در کل تمامی مرورگرها به گونهای طراحی شدهاند که در هنگام وبگردی، نگاه کاربر به صفحه وب متمرکز شود تا به خود مرورگر. در ادامه طراحی هر کدام از مرورگرهای مورد اشاره را به صورت جداگانه بررسی میکنیم.
گوگل کروم (Google Chrome)
کروم اولین مرورگری بوده که رابط کاربری آن اساسا ساده طراحی شده و آنچه در معرض دید کاربر قرار میدهد یک نوار آدرس و چند دکمه است. نمای این مروگر بسیار ساده و به دور از جزئیات است و با نصب افزونههای مختلف میتوان به قابلیتهای آن اضافه کرد. استفاده از افزونههای برای اکثر کاربران چندان گیجکننده نیست. همانند بیشتر مرورگرها، در کروم میتوان ۱۵ تب همزمان یا حتی بیشتر را باز کرد.
در کروم ابزارهای ناوبری استاندارد نظیر بازگشت، جلو رفتن (forward)، بازنشانی، و گشودن صفحه خانگی ارائه میشوند. اما امکان شخصی سازی دکمهها و نوار ابزار به دلخواه کاربر نیز وجود دارد و میتوان دکمههای مورد نظر را حذف و دکمههای دیگری را اضافه کرد. روش بوکمارک کردن با یک کلیک در گوگل کروم نیز در نوع خود جالب است و برای اضافه کردن یک وبسایت به لیست علاقمندیها کافیست بر روی علامت ستاره که در سمت راست نوار آدرس قابل مشاهده است کلیک کنید.
موزیلا فایرفاکس (Mozilla FireFox)
این مرورگر در مقایسه با سایر رقبای خود یک نمای کاربردی را ارائه میدهد و نوار تبها در آن در بالای نوار آدرس قرار داده شده است. آدرس URL و جعبه جستجو در حالت پیشفرض به صورت جداگانه قرار داده شدهاند که این مورد یکی از ویژگیهای کمنظیر فایرفاکس نسبت به دیگر مرورگها به شما میرود. البته ناگفته نماند که جستجو از طریق نوار آدرس نیز بخوبی کار خود را در این مرورگر انجام میدهد. اخیرا دکمههایی برای سرویسهای Pocket و Hello اضافه شده است. اما اگر به این موارد نیازی ندارید امکان حذف آنها تنها با چند کلیک ساده وجود دارد. اگر امکانات شخصی سازی در این مرورگر وجود نداشت، فایرفاکس هیچ نبود.
این مرورگر همانند کروم امکان بوکمارک کردن وبسایتهای مورد علاقه را تنها با یک کلیک در اختیار کاربران قرار داده است و تنها کاری که برای اضافع کردن یک وبسایت به لیست علایق خود باید انجام دهید، کلیک بر روی ستاره سمت راست نوار آدرس است، اما در فایرفاکس این ستاره با یک علامت بسیار کوچک از بخش نوار آدرس جدا شده است. منوی تنظیمات همانند تنظیمات گوگل کروم از طریق کلیک بر روی دکمه در نظر گرفته شده در بالای مرورگر امکانپذیر است. این دکمه با سه خطی که بر روی آن به صورت افقی قرار داده شده مشخص است و در سمت راست بالای مرورگر قرار داده شده است. متاسفانه این بخش در مرورگر فایرفاکس فضایی را به خود اختصاص داده که باعث میشود تعداد تبهای مورد استفاده به صورت همزمان را کاهش دهد.
اینترنت اکسپلورر (Internet Explorer)
از نظر فضای صفحهنمایش، اینترنت اکسپلورر نیز طراحی مینیمالی دارد و از این نظر میتوان گفت نسبت به کروم سادهتر است. اینترنت اکسپلورر ۱۱ فقط یک نوار در بالای خود ارائه میدهد که در آن بخش آدرس بار و جستجو نیز قرار داده شدهاند. تبهای باز شده در سمت راست محل وارد کردن URL نمایان میشوند. به نظر میرسد فضای این بخش کمی به هم ریختگی دارد چراکه بخش جستجو نیز در این قسمت تعبیه شده ولی مادامی که شما تبهای زیادی را باز نکنید با مشکل چندانی مواجه نخواهید شد. از جمله دیگر ویژگیهایی که در بخش طراحی این مرورگر باید به آنها اشاره کرد، قابلیت بوکمارک کردن با یک کلیک است که در بیشتر مرورگرها ارائه میشود.
در هرحال اینترنت اکسپلورر یک مرورگر ۲۰ ساله است که حال قرار است بالاخره جای خود را به مرورگر جدید مایکروسافت یعنی اج بدهد. البته IE همچنان در ویندوز ۱۰ در اختیار کاربران قرار داده شده اما دیگر به صورت پیشفرض نیست و امکانات جدیدی برای آن عرضه نخواهد شد.
سافاری (Safari)
مرورگری که مدتها به عنوان یک مرورگر با عملکرد متوسط از آن یاد میشد، حالا به رقیبی جدی در مقایسه با کروم و فایرفاکس تبدیل شده است. جدیدترین نسخه مرورگر اپل نیز از طراحی مینیمالی بهره گرفته، اما برای کاربران قدیمی سافاری به اندازه کافی آشنا به نظر میرسد و این کاربران در هنگام کار با نسخه جدید مرورگر یاد شده نیز احساس آشنایی خواهند داشت. سافاری نیز مانند رقبای خود نوار آدرس و جستجوی یکپارچه را ارائه میدهد. ویژگیهایی که اخیرا به این مرورگر اضافه شده یک آیکون اشتراکگذاری است که در سمت راست فیلد جستجو جای داده شده و روش کار با آن مانند بوکمارک با یک کلیک است. با استفاده از این آیکون میتوان صفحات مورد نظر را در شبکههای اجتماعی و پلتفرمهای اپل نظیر آیمسیج و ایمیل به اشتراک گذاشت. یک نوار کناری اختیاری نیز در سافاری وجود دارد که به کاربر امکان دسترسی سریع به لیست علاقمندیها، اشتراکگذاریهای اجتماعی و لیست مطالعهای که از طریق iOS همگامسازی شده را میدهد.
اپرا (Opera)
این مرورگر از موتور وب گوگل کرومیوم بهره میبرد ولی امکانات و قابلیتهای اختصاصی آن باعث میشود تا شکلی مجزا داشته باشد. اپرا نوار آدرس و جستجو را به صورت یکپارچه ارائه کرده، درست همانند آنچه کروم ارائه میدهد، اما این مرورگر همچنین ویژگیهای اختصاصی خود را هم در اختیار کاربران قرار میدهد. از جمله ویژگیهای اختصاصی اپرا میتوان به بخش Speed Dial اشاره کرد که به کاربر اجازه میدهد با روشی بسیار سریع به لیست بوکمارکهای خود دسترسی داشته باشد، درست مانند سافاری که صفحاتی که زیاد بازدید شدهاند را به همین شکل در اختیار کاربر قرار میدهد. ویژگی دیگر اپرا Stash است که میتوان آن را مشابه Pocket دانست و به کاربر اجازه میدهد تا صفحات مورد نظر خود را برای مرور در آینده ذخیره کند.
اج (Edge)
اج در واقع بازسازی شده IE 11 است ولی در این مروگر حاشیهها و آیکونهای کمتری وجود دارد و نیز طراحی آن نسبت به IE 11 بسیار بهبود یافته است. نوار آدرس و جستجو این مرورگر نیز به صورت یکپارچه بوده ولی عرض آن تقریبا به اندازه عرض صفحه خواهد بود. البته در سمت راست این نوار چند دکمه از جمله نمای مطالعه، کورتانا و مارکاپها قرار دارند. اج یک مرورگر استاندارد برای ویندوز ۱۰ است و با بسیاری از اپلیکیشنها و ویژگیهای این سیستمعامل همخوانی دارد که میتوان در این زمینه به اوتلوک و کورتانا اشاره کرد. با جدیدترین آپدیت این مرورگر امکان کست کردن ویدیو، صوت و تصویر به میراکست و دستگاههایی که از DLAN بهره میبرند وجود دارد.
ویوالدی (Vivaldi)
این مرورگر نه تنها قابلیتهای شخصی سازی زیادی را در اختیار شما قرار میدهد، بلکه پس از اولین اجرا، از شما میخواهد تا محل قرار گیری مواردی از قبیل تبها، نوار آدرس را تعیین کنید. اگر شما بخواهید تبها را در یک پنل در سمت چپ پنجره مرورگر قرار دهید، میتوانید این کار را براحتی انجام دهید، یا میتوانید اجازه دهید تا نوار یاد شده در بخش بالایی جای گیرد. ویوالدی همچنین بخش نوار وضعیت را ارائه میدهد که به کاربر امکان مشاهده سریع آدرس صفحاتی که مشاهده میکند را میهد. رنگ هر تب نیز با توجه به وبسایتی که از آن بازدید میشود تغییر مییابد.
تست بنچمارک
بیشتر مروگرهای امروزی با استانداردهای وب همخوانی داشته و سرعت بالایی را ارائه میدهند. یک کاربر عادی شاید نتواند تفاوت سرعت رندر شدن صفحات را در مرورگرهای مدرن امروزی حس کند، اما حالا این شش مرورگر همگی نسبت به نسخههای قبلی خود بسیار سریعتر شده اند و در هر بروزرسانی نیز سرعت آنها افزایش مییابد. در ادامه میتوانید نتایج بنچمارک را برای مرورگرهای مورد بحث مشاهده کنید. بخشی که به صورت پررنگ درآمده در واقع برنده هر بخش است.
در بخش دوم این مطلب به ادامه بررسی و مقایسه این مرورگرها را خواهیم پرداخت.
نظر شما در مورد مروگرهای مورد بحث چیست؟
.Copyright © 2012-2024 p30mororgar.ir All rights reserved
دیدگاهتان را بنویسید