پی سی مرورگر

!آنلاین، بدون نگرانی، مرورگر خود را امروز به‌روزرسانی کنید

پشتیبان گیری از کلمات عبور در فایرفاکس

Admin29 نوامبر 2012 آموزش‌های فایرفاکس فایرفاکس

کلمات عبور همیشه یکی از حیاتی ترین اطلاعاتی هستند که افراد ، از مبتدی تا حرفه ای هر یک به شیوه خود سعی میکنند که از آنها محافظت کرده و از قرار گرفتن شان در دسترس دیگران جلوگیری کنند .

حال فرقی ندارد که این کلمات عبور مربوط به حساب های کاربری شما در سایت های مختلف و یا بانک و دیگر اماکن باشد . مسئله ای که اینجا مهم است چگونگی حفاظت از این اطلاعات ارزشمند است .

افراد مبتدی معمولا آنها را روی یک برگ کاغذ نوشته و در جایی مطمئن نگهداری میکنند که این روش اصلا توصیه نمیشود . چون بالاخره دیر یا زود در دسترس دیگران قرار خواهد گرفت .

در مقابل حرفه ای ها با استفاده از نرم افزارهای پیشرفته راه رسیدن افراد بیگانه به این اطلاعات با ارزش را سخت و سخت تر میکنند و با همین روش حافظت از اطلاعات خود را تا حد ۹۹ درصد تضمین میکنند .

راه های زیادی برای حفظ اطلاعات وجود دارد که در زیر به چند مورد از آنها اشاره میکنیم .

۱- استفاده از نرم افزارهای پیشرفته مخصوص نگهداری کلمات عبور :

این نرم افزارها معمولا با استفاده از الگوریتم های پیشرفته رمزنگاری اطلاعات ، کلمات عبور شما را به صورت متون نامفهوم در می آورند . یکی از نرم افزارهایی که در این زمینه بسیار مشهور است ، نرم افزار نگهداری کلمات عبور Keepass میباشد که قدرت فوق العاده ای در نگهداری از کلمات عبور شما دارد . Keepass علاوه بر رمزنگاری کلمات عبور ، از شما یک کلمه عبور اصلی ( Master Password ) نیز میگیرد که با استفاده از آن میتوانید به دیگر کلمات عبور دسترسی داشته باشید .  از بابت کارکردن با این نرم افزار نیز خیالتان راحت باشد . این نرم افزار بسته فارسی ساز نیز دارد . اگر این نرم افزار را نصب نکرده اید همین حالا آن را از اینجا دریافت کرده و نصب کنید . به منظور یادگیری روش کار با این برنامه میتوانید از اینجا کمک بگیرید .

۲- استفاده از افزونه های همگام ساز برای مرورگرها :

این سری از افزونه ها نیز کار شما را بیش از پیش راحت میکنند . کافیست به این افزونه ها فرمان دهید که کلمات عبور شما را در سرورهای خود ذخیره کنند . پس از آن مشاهده میکنید که به طرز چشمگیری کار شما راحت تر میشود . برای انجام این کار ابتدا شما باید در سایت مربوط به آن افزونه یک حساب کاربری داشته باشید تا کلمات عبور در اکانت خودتان ذخیره شود . سپس با همان کلمه عبور مربوط به اکانت شما از کلمات عبورتان محافظت خوبی به عمل خواهد آمد . یکی از نمونه های مشهور برای این مورد ، افزونه Xmark میباشد که میتواند Bookmark ها و کلمات عبور شما را درون حساب کاربریتان در سایت Xmark قرار دهد و از این به بعد شما میتوانید از هرجای دنیا به کلمات عبور و بوکمارک هایتان دسترسی داشته باشید .  البته این افزونه ها فقط توانایی ذخیره کلمات عبور مربوط اکانت های شما در سایت ها را دارند و شما به عنوان مثال نمیتوانید کلمه عبور مربوط به برنامه Folder Lock را در سرور مربوط به این افزونه ها ذخیره کنید .

پس از ذخیره سازی کلمات عبور شما میتوانید بعد از هر بار تعویض سیستم عامل و یا مرورگر به کلمات عبور خود دسترسی پیدا کرده و آنها را دوباره روی مرورگر خود Import کنید .

البته شاید شما آدم بسیار محتاطی باشید و به هیچ وجه دوست نداشته باشید که کلمات عبور شما در اختیار یک وبسایت اینترنتی قرار گیرد . حتی مثلا اگر آن وبسایت گوگل باشد . شما یک راهکار دیگر پیش رو دارید . پس مورد شماره ۳ را مطالعه کنید .

۳- از کلمات عبور خود پشتیبان گرفته و در اختیار خودتان داشته باشید :

احتیاط شرط عقل است . این احتیاط زمانی بیشتر میشود که شما با کلمات عبور به مراتب حساس تری در حال کار کردن باشید .

مثلا :

کلمه عبور حساب بانکی شما .

کلمه عبور مربوط به وبسایت شما .

و ……..

در اینجاست که شما هرچه فکر میکنید ، میبینید که نمیتوانید این کلمات عبور را بدست یک سرویس اینترنتی بسپارید . پس بهترین راه چیست ؟

بهترین راه اینست که شما یا از مورد شماره ۱ استفاده کنید و یا اینکه از کلمات عبور خود به صورت یکجا پشتیبان گرفته و در قسمتی از هارددیسک رایانه ی خود پنهان کنید . این کار بوسیله افزونه Password Exporter برای مرورگر محبوب فایرفاکس قابل انجام است .

اگر تمایلی برای یادگیری این روش دارید ، پس با ما همراه باشید …………..

ابتدا افزونه را از دریافت کنید .

سپس آن را نصب کرده و مرورگر خود را Restart کنید .

نحوه گرفتن پشتیبان از کلمات عبور ذخیره شده در مرورگر :

اکنون به منوی Tools رفته و گزینه Options را انتخاب کنید . در صفحه Options بایستی به قسمت Security بروید .

اکنون در بخش Passwords دکمه ی جدیدی به نام Import / Export Passwords بوجود آمده است . روی آن کلیک کنید .

با پنجره ای مشابه تصویر زیر مواجه خواهید شد :

در این قسمت شما میتوانید با کلیک بر روی دکمه Export Passwords از کلمات عبور خود پشتیان گیری کنید . اما قبل از آن باید به یک نکته توجه کنید .

به صورت پیشفرض گزینه Obfuscate Username/Passwords غیر فعال است . اگر در هنگام پشتیبان گیری این گزینه را همچنان غیر فعال باقی بگذارید ، پس از گرفتن پشتیان ، نامهای کاربری و کلمات عبور شما به صورت خام در فایل مورد نظر ذخیره میشوند . یعنی عملیات Obfuscation روی آنها انجام نمیشود .

نکته : Obfuscation به عملیاتی گفته میشود که طی آن محتوای تحت پردازش به صورت نامفهوم در می آید .

طبق نکته بالا اگر شما این گزینه را فعال کنید ، عملیات مبهم سازی ( Obfuscation ) روی نامهای کاربری و کلمات عبور شما انجام میشود . در این صورت اطلاعات شما به صورت یکسری حروف و نشانه نامفهوم در فایل مورد نظر قرار میگیرد .پس توصیه میشود که این گزینه را همواره فعال نگه دارید .

پس از کلیک بر روی دکمه Export Passwords شما با پنجره تعیین محل ذخیره فایل روبرو خواهید شد .

در این پنجره ابتدا باید محل ، فرمت و سپس نام فایل را به منظور ذخیره سازی تعیین کنید . در اینجا شما میتوانید از دو فرمت XML و CSV استفاده کنید .

در آخر با زدن دکمه Save عملیات پشتیبان گیری پایان می یابد .

وارد کردن اطلاعات به مرورگر :

باز هم باید به پنجره Option رفته و در قسمت Security دکمه Import / Export Passwords را کلیک کنید . در پنجره بعدی باید دکمه Import Passwords را بفشارید . در مرحله بعدی باید به قسمت ذخیره فایل پشتیبان رفته ، آن را انتخاب کرده و دکمه  Open را بزنید .

https://p30mororgar.ir/image/Software/arrow-down.gif دانلود افزونه Password Exporter در افزونه های فایرفاکس

:: اگر به لینک غیر فعالی برخوردید یک دیدگاه ارسال کنید تا ظرف چند ساعت فایل دوباره آپلود بشود ::

راهنمای دانلود

1– جهت دریافت فایل های سایت حتما از نرم افزار IDM یا نرم افزار های مشابه استفاده نمایید.

2– جهت خارج کردن فایل های از حالت فشرده از نرم افزار WINRAR استفاده نمایید

3– با ثبت نظر خود میزان رضایت خود را از سایت و مطلب اعلام کنید

4– در صورت خرابی لینک دانلود مشکل را در قسمت نظرات همان پست اعلام کنید تا 48 ساعت بعد همکاران ما رسیدگی میکنند

2 دیدگاه‌

  1. Nasim گفت:

    ممنون مفید بود

  2. فرید گفت:

    خدا خیرتون بده
    مشکلمو حل کردید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

 

مرجع دانلود مرورگر و افزونه حقوق مطالب، تصاوير و طرح قالب براي سايت p30mororgar محفوظ است.
.Copyright © 2012-2024 p30mororgar.ir All rights reserved
پي‌سي‌مرورگر حامي خليج فارس